Historien om Dermaha

Gunnar Genheden, var en legendarisk svensk kemist och ingenjör, som hade utvecklat sminkprodukter för professionellt bruk sedan 1956. 
Gunnar var känd för sina strikta krav på råvarornas kvalitet för att säkerställa att slutprodukten var tillförlitlig och fungerade för avsett ändamål. Suzanna Adamsdotter driver sedan över 30 år en hudvårdsklinik och utbildningscenter i Stockholm. där en stor del av kunderna är professionella inom medicinsk hudvård. Gunnar träffade Suzanna 1989 och en vänskap utvecklades. Gunnar hjälpte Suzanna att utveckla hudvårdsserien Dermaha. Då var de 15 -20 år före sin tid med produkter som nu helt dominerar marknaden. 

Suzanna Adamsdotter, ägare till Beautyprofession Anti Ageing Clinic Sweden AB, berättar om när hon träffade Gunnar Genheden för första gången: 

 
Gunnar Genheden kom en dag in i min butik som då var belägen i korsningen mellan Jakobsbergsgatan och Biblioteksgatan, för att köpa en present till sin hustru Vanja. Vår personkemi stämde och vi fick snabbt mycket god kontakt. Gunnar hade med sig en fin ädelträväska med prover på de bästa av sina professionella produkter. Jag fick titta på dem och blev oerhört imponerad av hans produkter och beslutade mig för att marknadsföra Gunnars studiomakeup. 

Efter det fruktbara samtalet blev jag hembjuden till honom och Vanja för att få att få se lite mer av sortimentet. Under en mycket trevlig kväll berättade Gunnar om sitt samarbete med Ingmar Bergman samt om flera andra regissörers produktioner, som till exempel Utvandrarna och Raskens, där produkterna hade använts. Han hade också träffat Meryl Streep och Sidney Pollack i Shepperton Studios, Surrey i England 1985, där delar av filmen Mitt Afrika spelades in. Gunnar tillverkade Meryl Streeps personliga makeup, som hon har fortsatt att använda i de flesta av hennes filmer fram till idag.

Gunnar Genheden hade genom sin bakgrund som kemist på Carl M Lunds perukmakeri i Stockholm, som då var mycket dominerande inom teater och filmvärlden när det gällde make up och peruker, därmed fått så mycket kontakter i den här sfären. Gunnars produkter fanns med i många film- och teaterproduktioner i landet samt hos Sveriges Television. Genom internationella kontakter har hans produkter även spridits till film- och teveproduktioner i utlandet. Även inom musikens värld har artister som Linda Ronstadt och Emmylou Harris med flera att funnit att hans produkter är de bästa de har haft.


Eftersom både Suzanna och Gunnar är excentriska personligheter trivdes de i varandras sällskap. Tillsammans med Gunnar Genheden föddes konceptet Dermaha och laktoserum. De fick några trevliga och kreativa år tillsammans med, på den tiden, otyglade experiment när de tatuerade in hyaluronsyra i Gunnars rynkor – med lyckat resultat. Därmed var de minst tio år före områdets numera patenterade tekniker – dagens microneedeling. Resten är historia! 

Dermaha är nu moderniserad och har fått en mer modern look och appeal. 

  • Antal: {{ cart.count }}
  • Totalt: {{ cart.formattedTotal }}
Till kassan